Partner me je prevaral: kaj naj naredim?

V partnerskem življenju poznamo lepe in malo manj lepe trenutke. Vsekakor pa je nekaj najslabšega, kar se lahko pripeti, to, da te partner prevara. S tem povzroči tisto največjo in najbolj globoko bolečino, ob kateri vsaj v prvem trenutku občutimo jezo, nemoč in žalost.

Ampak, ko se zgodi, poti nazaj ni več. Kako naprej, kaj storiti? Vedno lahko partnerju do neke mere oprostimo ali pa se obrnemo proč in obrnemo nov list v svojem življenju. Kakorkoli pa, nobena odločitev ne bo lahka in ne sme biti sprejeta v afektu.

Reševanje partnerske zveze

Čeprav je bolečina ob novici, da vas je partner prevaral, zelo huda, pa je popolnoma na mestu, da navkljub temu razmišljate o ohranitvi partnerske zveze. Zakaj? Morda je bila ta do tega trenutka zelo resna in ljubeča, morda imata otroka, za katerega želite ostati družina.

Reševanje partnerske zveze
Kljub varanju marsikateri partner razmišlja o ohranitvi zveze.

Vsekakor pa ne za vsako ceno. Vse je seveda odvisno tudi od samega dogodka. Ali se je zgodilo bolj ali manj slučajno po enkratnem srečanju ali pa sta se prešuštnika dobivala za vašim hrbtom že dlje časa. Potreben bo odkrit pogovor in čas, da se odločite pravilno.

Ocenite situacijo

Če se je prešuštvo zgodilo prvič in je bil vajin odnos prej dober, potem bi veljalo razmisliti o tem, zakaj je do tega sploh prišlo. Sta morda doma postala nekoliko bolj prijatelja kot partnerja, je bilo vajino intimno življenje na zadovoljujoči ravni in podobno.

Vse to namreč lahko vpliva na to, da enega od partnerjev požene v skok čez plot. Če boste po pogovoru začutili, da se partner iskreno kesa in obljublja, da tega ne bo storil nikoli več, bo povsem na mestu, da mu tokrat oprostite, a nikakor ne preveč na hitro. Vsekakor pa morate o tem najprej prepričati sebe in ne tega početi na silo.

Varanje se ponavlja

Če je partner nagnjen k varanju in je to storil že večkrat, potem je vsekakor nujno potegniti odločno potezo. V takšnem razmerju ne želite in ne morete živeti, pa naj bo vzrok za to tak ali drugačen. Tudi otroci trpijo, če med staršema te reči niso urejene.

Včasih je bolje oditi svojo pot in imeti urejen odnos po končanju partnerske zveze. Zaradi otrok in tudi zaradi sebe. Partner, ki je že večkrat varal, se ne bo ustavil in bo navkljub vsem danim obljubam znova skočil preko plota. Žal gre pri nekaterih ljudeh za vzorec, ki se enostavno nikoli ne spremeni.

Niste krivi!

Ena večjih napak, ki jih počnejo prevarani ljudje, je, da za varanje svojega partnerja okrivijo sebe. Da so bili premalo aktivni, niso nudili dovolj ljubezni, intime in podobno. V nobenem primeru niste krivi vi. Če je bilo česarkoli premalo, bi vam moral partner to zaupati, preden je storil, kar je.

Vi niste krivi, da ga je premamil nekdo drug. Ne glede na to, ali se je zgodilo v trenutku ali pa je trajalo dlje časa. Nikoli in nikdar ne smete obtoževati sebe, saj se vsak človek odloča po svoji vesti in mora biti za svoja dejanja tudi odgovoren.

Veronika

Radi prebirate zanimive zgodbe? Potem vam bo moj spletni portal zagotovo izjemno všeč, saj redno objavljam zgobe s tega in onega področja. Med drugim pišem tudi o resnejših temah, odnosih in partnerstvu, posteljnih aktivnostih in podobnem. Zagotovo najdete kaj zanimivega zase!

Morda te zanima tudi ...

Close